VERENIGDE STATEN

Roadtrip langs de Amerikaanse West Coast

Roadtrip VS

Dit is een gastblog van Dorien. Zij woont met haar vriend in Lousiana en neemt je mee op een roadtrip langs de Amerikaanse West Coast. 

In Louisiana is, met uitzondering van New Orleans, niet heel veel te beleven. Daarom vonden we het hoog tijd om wat highlights van dit enorme land te bezoeken en te ontdekken of Amerikanen overal zo vriendelijk zijn als hier. En dat zijn ze!

Wij kozen voor de Westkust. En wat is er nu leuker dan in een Ford Mustang Cabrio door Californië te rijden? Toegegeven, zo’n auto kost een beetje meer dan een standaard huurauto, maar het is het 100% waard.

Van rich & famous 90210 tot hipsters op Venice Beach

Veel mensen vinden LA niet zo leuk, maar wij wilden vooral Beverly Hills eens in real life zien en lekker naar het strand: surfers, hoge golven… vakantie! We verbleven in een Airbnb in het relaxte Venice, vanuit waar je op de fiets naar Venice Beach kunt.

Met het zand nog in ons haar belandden we in strandbar Venice Whalers, waar hip LA, surfers en hipsters samenkomen. We hebben heerlijk gegeten en omdat de cocktails hier iets te goed smaakten, besloten we het toeristische Santa Monica Pier over te slaan.

Hollywood

Hollywood Boulevard met de Walk of Fame is overigens één grote toeristische attractie, die je na een uurtje wel gezien hebt. Tip: sla hier de veel te dure public parking over en parkeer in een directe zijstraat, waar je 2 dollar in ouderwetse parkeermeter kunt gooien.

Pacific Coast Line

De volgende dag begon onze California Dreaming roadtrip over Highway 1. Vertrek vroeg, want bij goed weer trekt heel LA naar het strand van Malibu en sta je in de file. Aangezien het eerste stuk van de trip nog niet heel spannend is, namen we de afslag naar Highway 154. Deze gaat door het prachtige achterland richting Solvang. Het glooiende en soms bergachtige landschap met zijn wijngaarden doet aan Spanje denken.

We overnachtten in Morro Bay, dat een prima plek is voor een overnachting, maar waar behalve wat restaurants en bars niet veel te beleven is. Hou je van wijn? Plan dan een stop in één van de ‘bergdorpen’, waar lokale wijnproeverijen zijn.

West Coast VS

De tweede etappe van deze roadtrip naar San Francisco is fantastisch, zeker in een cabrio! Neem vooral de hele dag de tijd en stop op een aantal vistapoints voor uitzichten op zeeolifanten, prachtige doorkijkjes en natuurlijk het strand.

San Francisco

Wat een leuke stad! Je ziet er Victoriaanse huizen in alle kleuren en er hangt een gezellige, levendige sfeer met veel hippe bars. Er zijn winkelstraten die aan New York doen denken en in tegenstelling tot veel andere Amerikaanse steden heeft San Francisco een echt centrum.

Je kunt overal een cable car (tram) of bus nemen, maar zorg dan dat je precies 2.25 dollar cash kunt overhandigen voor een enkele rit. Bij Pier 39 en de Fisherman’s Warf is veel toerisme, maar door de vele winkeltjes, restaurants en bars ook veel gezelligheid.

San Francisco skyline

SF staat bekend om goede sushi. Die hebben wij dan ook gegeten bij Japans Restaurant Ginto op Market Street. Niet heel goedkoop, wel erg lekker en hip! Voor een goedkope, maar nog steeds lekkere maaltijd kun je beter naar de foodcourt in de kelder van Westfield SF shopping centre.

Als het lekker weer is, fiets dan meteen over de Golden Gate bridge. Wij dachten wel een dag te kunnen wachten, maar de volgende dag bleek de brug alweer gevangen in mist.

Yosemite National Park

De volgende stop is Yosemite National Park. Voorafgaand aan ons bezoek aan Yosemite Valley overnachtten wij in Mariposa, een klein plaatsje op 40 minuten van de ingang van Yosemite. In Mariposa’s Hideout Saloon kun je je zangkunsten laten zien bij de karaoke. De eigenaresse is bijna zo oud als de bar zelf, maar gezellig is het er zeker!

In Yosemite Valley kun je een fiets huren of wandelen langs de indrukwekkende bergwanden, watervallen en de Half Dome. Laat die gekke Amerikanen maar in de rij voor een shuttlebus staan. Te voet of op de fiets kun je namelijk op één van de strandjes aan de rivier stoppen voor een pauze. Als je er op tijd bent, kun je rond 4 uur weer vertrekken om file te vermijden.

Yosemite National Park - VS

Rijd via de Tioga pass het park uit, dan beland je namelijk op een prachtige route door de bergen. Onze B&B host tipte het restaurant Mobil, aan het einde van de pas, dat we zelf helaas niet uit hebben kunnen proberen. Wij overnachtten in June Lake, zo’n 15 minuten verderop.

Op zoek naar ontbijt? Ga dan gewoon naar het Shell tankstation, daar worden namelijk verse sandwiches en cinnamon buns gemaakt.

What happens in Vegas…

De volgende dag reden we door Death Valley, die eigenlijk helemaal niet zo doods is. Het landschap is verrassend gevarieerd met zijn lage begroeiing en kronkelende wegen.

Death Valley - VS

We eindigden de dag in Las Vegas, waar het leuker was dan gedacht! Zorg dat je een hotel neemt op de Strip. Dit kost niet meer dan op andere plekken en je zit midden in het feestgedruis. We waren positief verrast over de kwaliteit van het eten, de bediening en de prijzen. Iedereen komt hier voor zijn plezier, en dat is te merken! Toch hebben we geen taferelen zoals in de Hangover of What Happens in Vegas gezien (of opgezocht!).

Las Vegas - the Strip

Route 66 en de Grand Canyon

Op weg naar de Grand Canyon rijd je door Williams. Het is vanwege de historische Route 66 die dit plaatsje doorkruist erg toeristisch, maar het heeft wel wat. Je krijgt hier het gevoel dat je plotseling in een oude Amerikaanse roadmovie beland bent. En als je er toch bent, sla dan vooral de bar in jaren 50 stijl niet over!

Williams Route66 - VS

In het hoogseizoen kan het lastig zijn om een hotel te vinden in de buurt van de Grand Canyon. Wij weken daarom uit naar een Airbnb in het bos in Parks. Hoewel je in deze omgeving best af en toe een beer kunt tegenkomen, zagen wij helaas alleen herten en een vos.

Bij de South Rim van de Grand Canyon krijg je zeker een goede indruk van hoe groot de Canyon is, maar vanuit een helikopter krijg je nog een veel betere indruk! Dit is duur, maar het is absoluut een ‘once in a lifetime’ ervaring.

Grand Canyon - VS

Je kunt bij de South Rim parkeren en wat rondwandelen of op z’n Amerikaans een shuttlebus nemen. Neem dan wel je eigen eten mee en ga ergens op een bankje picknicken. Het restaurant in de village zit namelijk vaak bomvol en het uitzicht buiten is te mooi om te negeren.

Gepubliceerd op 27 juli 2016

Schrijf als eerste een reactie

Laat een reactie achter