Over Ons

Over Travelosophy

Welkom! Wij zijn Bart en Lieke en op ons reisblog Travelosophy delen we graag onze fascinatie voor de wereld met jou! We hopen je te inspireren met verhalen over onze reizen naar bekende, maar vooral ook minder bekende bestemmingen.

Die verhalen zijn er natuurlijk voor iedereen, maar we richten ons vooral op de serieuzere reiziger. De reiziger die vaak al behoorlijk wat reiservaring heeft en die een bestemming echt wil leren kennen. Die weet dat Azië meer is dan alleen Thailand en dat Bali geen land is. Je zult hier dus niet zo snel lezen over de beste fullmoon parties of de gezelligste hostels. Wél lees je over hoe je dat afgelegen meer in Kirgizië bereikt, bij welke homestay in het noorden van India je je echt thuis kunt voelen en wat een reis naar Bhutan toch écht je geld waard maakt.

We kiezen zelf vaak liever voor een bijzonder boetiekhotel of guesthouse dan voor een heel cheap hostel. Reizen doen we het liefst met lokaal vervoer en zo min mogelijk met het vliegtuig. Die soorten accommodatie en vervoer zul je dus ook het meest tegenkomen in onze blogs.

Oh, en waar die naam ‘Travelosophy’ vandaan komt? Die komt voort uit onze interesse voor reizen en analyseren. Waarschijnlijk hebben onze banen op universiteiten voor een lichte beroepsdeformatie gezorgd, want op reis vragen we ons voortdurend af hoe dingen werken en waarom mensen doen wat ze doen. En die ‘philosophy of travel’ lees je terug op Travelosophy.

|  We zijn natuurlijk ook te volgen op social media, zoals Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Over Bart

Bart wordt gelukkig van lekker eten, liefst met flink wat pepers, in een klein restaurantje in een achterafstraatje. Hij zorgt met name voor de foto’s op Travelosophy en droomt ervan om met een oude 4WD de wereld over te rijden. Maar wordt het dan de volledige Panamerican Highway? Of toch die tocht van Nederland naar Vladivostok?

Over-Ons_Travelosophy_Bart

Over Lieke

Lieke voelt zich het gelukkigst als ze in een volgepakte, rammelende Lada op weg is naar een nieuwe, onbekende bestemming. Reizen met een backpack op haar rug doet ze al zo lang ze zich herinnert, eerst in Oostenrijk, later in Australië en uiteindelijk op steeds vreemdere plekken. Bij Travelosophy kan ze haar liefde voor schrijven kwijt.

Over Ons_Travelosophy_Lieke

Over affiliate links en privacy

Het bijhouden van een website kost geld. Daarom plaatsen we op Travelosophy regelmatig affiliate links in onze blogs. Dat zijn linkjes naar bijvoorbeeld Bol.com, Booking.com, Coolblue en Skyscanner. Als je daarop klikt wordt er een cookie geplaatst en als je vervolgens iets koopt op die website, krijgen wij daar een kleine commissie over. Hier help je ons dus mee, terwijl het voor jou niks extra kost. Je gegevens blijven hierbij anoniem. Als je meer wilt lezen over hoe wij met jouw gegevens omgaan, lees dan onze privacy- en cookieverklaring.

Over samenwerken met reisblog Travelosophy

Lijkt het je leuk om met ons samen te werken? Dat kan! Bij Travelosophy staan we open voor verschillende vormen van samenwerking. Wel hechten wij veel waarde aan onze onafhankelijkheid en kritische blik.

Als je de mediakit van ons reisblog wilt ontvangen, interesse hebt in een samenwerking of ons iets anders wilt vragen of laten weten, stuur dan een e-mail naar lieke@travelosophy.nl of vul onderstaand contactformulier in.